OPTIMIZELY // AMSTERDAM

Meet up on the dynamic 6th floor

In 2014, Ideal Projects realised the office of the rapidly-growing organisation, Optimizely, on the 5th floor of the NRC premises on the Nes in Amsterdam. 

Ideal Projects - Amsterdam - Optimizely - 2015 - Fotografie Valerie Clarysse - dag 1 -09

The company hasn't showed any signs of stopping since then, and they quickly needed to furnish the 6th floor as a multifunctional breakout space with meeting rooms. The space is used as a lunchroom, flexible workstation and meeting area.

OPTIMIZELY 2 BIER EN BROOD

An illustration by Bier en Brood captures the Optimizely brand. The meeting rooms are all furnished differently, based on the values Optimizely holds dear: ownership, passion, trust, integrity, fearlessness and transparency.

Its look and feel is based around an 'explorer' concept. Optimizely is a forward-thinking, innovative and creative organisation, which comes across clearly in the space. This dynamic is visible from the moment the lift doors open, thanks to the graphic pattern on the floor, and the Viroc-clad walls, which give the space an industrial touch.

Ideal Projects - Amsterdam - Optimizely - 2015 - Fotografie Valerie Clarysse - dag 1 -10

Optimizely - the new 5th floor workspace

In 2014 Optimizely moved to a new location, an office on the 5th floor of the NRC building on the Rokin canal. We joined them in the search for a flexible workspace concept in which their identity could shine for all to see.

OPTIMIZELY 2 LUNCHROOM
twist perspective optimizely

Optimizely specialises in A/B testing. It's all about choosing the right path. The constant choice between two directions was the point of departure for the design of the office.

OPTIMIZELY 1dynamics

The dynamic interplay of lines that tie the ceiling, floor, lighting and graphics together is visible throughout the office, playing with the perspective of the space. The floor has a striking form with long diagonal lines that lead the eye through the space and out into the city. 

IDEAL PROJECTS - OPTIMIZELY - 2014 - Amsterdam - Auteursrecht Valerie Clarysse - 03

The enclosed rooms are located at the corners with some groups of open working areas in between. Central to the design is an urban landscape that offers a wide range of uses for the space, with nooks for sitting and reading, a bar, a lunch table, a bench and a storage space.

General information

LOCATION: Amsterdam
DESIGNER: Ideal Projects
PROJECT MANAGEMENT: Ideal Projects
PROJECT YEAR: 2016
CLIENT: Optimizely

eyeworks
sbns
optimizely

Past clients include

qmusic
grontmij
skr

Dutch address
Ideal Projects bv
Ideal Consult bv
Ideal Solutions bv

Leidseweg 37
2252 LA Voorschoten, Nederland

+31 (0)71 562 31 66

Belgian address
Ideal Projects bvba

Greenhouse Antwerp
Uitbreidingsstraat 66
2600 Berchem, België 

 +32 (0)3 304 67 61 
 

follow us on

Copyright © 2019 Ideal Projects - Who we are - Contact - Colophon - Privacy and cookies