ROCHE // BRUSSEL

KANTOOR ROCHE
LOCATIE // Brussel, Anderlecht
OPPERVLAKTE // 7000m²
GEREED // 2017
IDEAL PROJECTS // Space branding, werkplekconcept, interieurontwerp, project management en proces management
FOTOGRAFIE // Valerie Clarysse

Doordat het kantoor van Roche in Brussel aan vernieuwing toe was kreeg Roche de kans om een toekomstbestendige werkplek te creëren voor haar medewerkers. Een plek die de identiteit en de kenwaarden van Roche ademt.

Roche is een bedrijf dat door middel van technologie impact maakt op de kwaliteit van leven van mensen. Met dit uitgangspunt en de plannen van het gebouw onder de arm zijn we gestart met een uitgebreide serie interviews en workshops waarin het management en alle afdelingen vertegenwoordigd waren. Deze aanpak resulteerde in een aantal verschillende ontwerpscenario’s voor het project. 

VAN BINNEN NAAR BUITEN

Roche koos voor een volledige renovatie van het bestaande gebouw naar de hoge kwaliteitsstandaard van het Zwitserse bedrijf. Door eerst te kijken naar de mensen en de organisatie, dan naar het interieur en daarna naar het gebouw is een ontwerp ontstaan waarin de mens centraal staat. 

“De vele kleine kantoren hebben plaatsgemaakt voor een flexibele open ruimte, weliswaar afgescheiden door akoestische geluidswanden. Zo combineren we een rustige werkplek met een open sfeer.” Aldus Roel Panneels, Procurement Manager Roche België.

WELZIJN

Het kantoor van Roche moet een gezonde werkplek zijn die bijdraagt aan het welzijn van de medewerker. Het gebruik van natuurlijke materialen, de groene wanden en de verdeling van de grote vloeren in ruimten met een menselijke maat, zonder daarvoor wanden te bouwen, dragen hieraan bij.

Voor het exterieur zijn we een samenwerking aangegaan met Stein van Rossem Architecten uit Brussel. Dit heeft ervoor gezorgd dat in-en exterieur naadloos op elkaar aansluiten. Het nieuwe kantoor van Roche verbindt de kwaliteiten van Roche, haar missie, cultuur en mensen.

eyeworks
sbns
optimizely

We werken o.a. voor

qmusic
grontmij
skr

Adresgegevens Nederland
Ideal Projects bv
Ideal Consult bv
Ideal Solutions bv

Leidseweg 37
2252 LA Voorschoten, Nederland

+31 (0)71 562 31 66

Adresgegevens België
Ideal Projects bv/srl

Borsbeeksebrug 34
BE - 2600 Antwerpen, België  

 +32 (0)3 361 46 80

volg ons ook via

Copyright © 2020 Ideal Projects - Over ons - Contact - Blog - Colofon - Privacy en cookies